Ramona over familieopstellingen: 


“Van liefde tot vrijheid, de bewegingen van de ziel”
 
-         Hoe kun je thuis zijn in je leven, in je werk, in je lichaam?
-         Hoe kan liefde vrijelijk stromen in je familie?
 
We zijn hier allemaal voor een reden, een diepere innerlijke roeping. We zijn verbonden met het grotere verhaal dat onze ziel hier komt vertellen.
 
Op een veilige en ontspannen manier wordt elke deelnemer in de workshop “familieconstellaties” ondersteund om opnieuw zijn/haar plek in te nemen binnen het grotere systeem, waar hij/zij zijn eigen roeping kan vervullen. 
 
Wanneer familieleden (of de leden van een systeem) zichzelf herschikken om te kunnen beantwoorden aan hun levenstaken, kunnen mensen zich weer verbinden, kan liefde weer vrijuit stromen en kunnen de blokkades worden opgeheven.
 
In een familieconstellatie-sessie komen we in contact met een deel van de waarheid over onszelf en over onze familiebanden en -relaties. We ontdekken meer over wat zinvol is voor het systeem waartoe we behoren en dit is een groot voordeel.
 
Over het algemeen gebeurt de echte verandering na de sessie, waarin mensen zichzelf verrassen door uit oude gedragspatronen te stappen, oude geloofsovertuigingen en gefixeerde ideeën over zichzelf op een natuurlijke manier achter zich te laten. Op een vrije en harmonische manier, goed voor jezelf en goed voor de anderen.
 
Iedereen die een moeder en een vader heeft, kan profiteren van deze interessante en effectieve therapeutische methode!
 
Niet alleen de familieproblemen en -spanningen komen onder de aandacht bij een constellatie. Het kan ook beginnen een vraag of onduidelijkheid die niets met familie te maken heeft. Misschien kun je geen levenspartner vinden of heb je problemen om je huidige relatie voort te zetten. Of misschien worstel je met een baan die je niet bevalt of ondervind je moeilijkheden met het balanceren van je financiën of je huishouden. 
 
Problemen vanuit de familie of het gezin kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van ziekte.
 
Misschien kun je je vinger er niet op leggen, maar je leven voelt leeg of zinloos aan.
 
Met constellaties kunnen onopgeloste problemen binnen het familiesysteem worden ontdekt. Dat zijn wellicht problemen die ons ervan weerhouden een gelukkig leven te leiden. Ze komen niet zomaar uit de lucht vallen.
 
Het eenvoudige begrip dat onze persoonlijke moeilijkheden deel uitmaken van een grotere onbalans waarbij alle mensen waarmee we zijn opgegroeid betrokken zijn en degenen die vóór hen zijn geboren, het stelt ons in staat om te ontspannen en onze eigen keuzes te maken.
 
In haar werk met familie constellaties, combineert Ramona principes uit het werk van Virginia Satir, die “Family and Systemic Therapy” heeft geïntroduceerd en van psychotherapeut Bert Hellinger, die het werk met constellaties heeft gecreëerd.
 
Virginia Satir beschouwde de familie als een interactief geheel, beïnvloed door voorgaande generaties. Het familiesysteem werkt volgens een reeks verenigende principes, inclusief dat het geheel meer is dan de som van de individuen. Zij erkende dat een probleem of onbalans dat door een familielid wordt ingebracht”, de balans van het hele gezin als systeem beïnvloedt en dat  het gezin een belangrijke rol speelt bij het in stand houden van dat probleem.
 
Toen Bert Hellinger in contact kwam met het werk van Virginia Satir nam hij de familie constellaties over. Hij verrijkt de methode met nieuwe en diepere niveaus van inzicht en begrip. Hellinger ziet het gezin als geheel beheerst door universele wetten en principes.
 
Deze wetten en principes zijn:
 
Er zijn oplossingen op onbewust niveau om bestaande onbalans op te lossen.
 
Strijd en disharmonie kunnen zich herstellen wanneer de individuele familieleden zich richten op verbinding op niveau van het individuele en het gezinsbewustzijn.
 
* Erbij horen: iedereen heeft het recht om op een gelijkwaardige manier bij het familiesysteem te horen. Iedereen heeft een individuele positie in het gezin. Dit betekent dat wanneer een lid van het gezin wordt uitgesloten of wanneer de handelingen van een familielid verborgen zijn, dit zich zal blijven manifesteren in de volgende generaties. De leden van het gezin kunnen zo dezelfde persoonlijkheid of karaktertrekken ontwikkelen. Op niveau van de ziel zal het familiesysteem altijd geneigd zijn om zichzelf in stand te houden, om zichzelf te herscheppen.
 
Het evenwicht wordt hersteld wanneer elk familielid zijn eigen plaats in het systeem inneemt, met de natuurlijke ‘taken’ in de familie die daarbij horen.
 
Hiërarchie: het leven komt door ouders tot de kinderen; ouders geven, kinderen ontvangen en het evenwicht wordt gehandhaafd als kinderen opgroeien, ouders worden en op hun beurt weer geven. Dit betekent dat ouders de verantwoordelijkheid hebben om hun eigen problemen op te lossen, om hun eigen wonden te helen. Anders zullen de kinderen, uit blinde liefde en loyaliteit voor hun ouders, zichzelf voor de ouders stellen en de problemen en verwondingen van de ouders overnemen: "Omdat ik van je hou, en je kunt dit niet oplossen, neem ik je pijn over, dus je doet jezelf geen pijn meer."
 
Het evenwicht in het familiesysteem wordt hersteld wanneer de ouders verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen genezing.

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Gratis eZine: "Ik wil van mijn pijn af!"


Praktijk gegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
06-24733688

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

RBCZ-register als registertherapeut
BCZ® Licentienummer: 190023R

Praktijkgegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
06-24733688

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

RBCZ-register als registertherapeut
BCZ® Licentienummer: 190023R